Podcast

home /

Call me now!
E-mail
Print

Van Voordenpark 24
5301 KP ZALTBOMMEL
Tel: 0418-680270
Fax: 0418-680267
www.provocatief-coachen.nl
Een baan een baas
 
 
 
Lezingen
Paul Effting is interessant, leerzaam, zeer direct, gehaat, geliefd, uitdagend, ...

lees verder

Podcast

Wat is podcasting?
Een Podcast is een geluidsopname, bijvoorbeeld van een radioprogramma, muziek of een lezing. Een Podcast zelf bestaat uit niet meer dan één of meerdere MP3 bestanden.

Via Podcasting kunnen mensen op andere manieren dan gebruikelijk naar geluidsbestanden (MP3) luisteren. De luisteraar hoeft niet meer zelf op zoek te gaan naar bestanden, maar abonneert zich op een dienst die deze taak overneemt. De luisteraar gebruikt hiervoor een programma zoals iPodder of iTunes. Het programma leest regelmatig informatie van de server en laat de luisteraar weten of er nieuwe bestanden zijn. Als de luisteraar naar deze bestanden wil luisteren, dan zet hij/zij de informatie en de Podcast over naar de PC en eventueel een MP3-speler zoals een iPod. Met een iPod kunnen de bestanden altijd beluisterd worden, thuis of onderweg.

Het bereik van Podcasting is echter niet beperkt tot iPods. Ook andere MP3 spelers die verbinding kunnen maken met Windows Media Player kunnen als speler fungeren. Maar er kan gewoon op de PC of Mac worden geluisterd.

Op de site van EKP vindt u de link naar het RSS bestand in de rechterkolom. Afhankelijk van het Podcast programma dat u gebruikt abonneert u zich door de link aan te klikken of door hem te kopiëren en in het programma te plakken. Dit laatste doet u door met uw rechtermuisknop op de link "RSS feed" te klikken en in het menu te kiezen voor "snelkoppeling kopiëren".

Voor meer informatie kunt u contact opnemen.