Maatwerk trainingen

home / trainingen / maatwerk trainingen

Call me now!
E-mail
Print

Van Voordenpark 24
5301 KP ZALTBOMMEL
Tel: 0418-680270
Fax: 0418-680267
www.provocatief-coachen.nl
Een baan een baas
 
 
 
Leiding Ontvangen
Welke verwachtingen heeft u van de organisatie of instelling waar u werkt? En wa...

lees verder

Maatwerk trainingen

Veel organisaties benaderen ons bureau met specifieke vragen als het gaat om leidingontvang gedrag van medewerkers. Na een uitgebreide intake op verschillende niveaus binnen uw organisatie doen wij een aanbod. Kenmerkend voor ons aanbod is de Multi Level Aanpak: wij trainen alleen cursisten als ook de leidinggevenden van deze cursisten meedoen. Het begeleiden van de cursisten door de leidinggevenden is voor ons een voorwaarde: het stimuleert de transfer van het geleerde naar de werkplek. Het gekozen instrument hiervoor is Supervisie. Supervisie biedt de deelnemer (de supervisant) de mogelijkheid om het eigen handelen in beroepsituaties kritisch te bekijken en te leren dit duurzaam te verbeteren. De rol van Supervisor wordt veelal ingevuld door de leidinggevende, maar kan ook worden ingevuld door specialisten van EK&P. Wij hebben handboeken ontwikkelt voor zowel de supervisor als de supervisant, zodat de supervisie op een professionele manier wordt uitgevoerd.

De doelgroep van deze trainingen kan zeer divers zijn, iedereen in een organisatie kan in aanmerking komen voor onze trainingen.

Aanleidingen voor een maatwerkoplossing kunnen zijn.

  • Om medewerkers een beter zelfsturend vermogen te geven;
  • Om nieuwe medewerkers goed en succesvol te laten introduceren in hun nieuwe baan en werkomgeving;
  • Een overname, samenwerking, cultuurverandering of welke verandering dan ook die door de organisatie op een professionele manier gedragen moet worden door haar medewerkers;
  • De ontwikkeling van een nieuw aankomend talent voor de organisatie;
  • De wens om als organisatie tot een niveau hoger te komen. Door afdelingen te trainen in het leiding ontvangen zullen de medewerkers excelleren in hun vak;
  • Een gerichte vraag vanuit de organisatie;
  • Als voorbereiding voor een training leidinggeven


 
Aanpak

1. Analyse & inventarisatie

Het slagen van een maatwerktraject valt of staat met een goede analyse van specifieke vragen van de opdrachtgever. EK&P besteedt zorgvuldig aandacht aan het helder krijgen van uw opleidingsvraag. Het doel is om de kern van uw vraag te doorgronden. Vaak zullen daarom verschillende gesprekken op verschillende niveaus binnen uw organisatie kunnen plaatsvinden.

2. Trainingsvoorstel

Het trainingsvoorstel is de vertaling van de analyse en de inventarisatie. In het trainingsvoorstel staat tevens de doorlooptijd, het Multi Level Model en de kostenspecificatie.

3. Proeftrainingen

In bepaalde gevallen worden er proeftrainingen gehouden.

4. Uitvoering

Door het Multi Level Model zitten er bijna altijd perioden tussen de trainingen om het geleerde in de praktijk uit te testen.

5. Evaluatie

Met de opdrachtgever maken we vooraf een evaluatiemodel om zo bepaalde resultaten te kunnen meten. De resultaten hiervan zullen in de vorm van een rapportage gepresenteerd worden.

Neem contact met ons op om een afspraak te maken zodat wij bij u langs kunnen komen.